Generell info - Fredriksvern Verft

Fredriksvern Verfts Venner (FVV)
Gå til innhold

Generell info
 

 
Fredriksvern verft er Vestfolds mest besøkte turistattraksjon med et årlig besøkstall på over 300000. Her kan du oppleve marinehistorie helt tilbake til 1750, inkludert bygninger som rommer museer, utstillinger og kunst. Det historiske området innenfor vollgravene er i dag fredet, men er åpent for besøkende som en naturlig del av byen. Kirken og de gule bygningene i Stavern er opprinnelig en del av verftet. Fredriksvern verft ble grunnlagt i 1750 av Kong Frederik V som skipsverft og flåtestasjon for den dansk/norske marine. Ute på havna ligger Citadellet (tidligere Stavern fort) som er et eldre festningsverk bygget i 1680-årene og fra 1750 inngikk det som en del av Fredriksvern verft.
 
Fredriksvern verft er lett tilgjengelig og egner seg ypperlig for bussgrupper. Verftet har egen parkeringsplass for besøkende.
 
Venneforeningen har en eksklusiv rett til all omvisning på verftet og har egne autoriserte guider.
Priser for guiding
 
En guidet tur på verftet med besøk i de militærhistoriske utstillingene tar omtrent 1 1/2 time og koster kr 50.- pr person (tiden kan tilpasses etter avtale).
 
Minstepris for grupper er kr 500.-
 
For grupper over 30 personer nyttes det normalt 2 guider
 
Ved spesielle ønsker om guiding i Stavern by, på de steder som tilhørte verftet, må prisen avtales i hvert enkelt tilfelle med guidekoordinator.

Kontakt: Kjerstin Berby tlf. 412 32 025 eller e-post: kjerstinberby@gmail.com
 
Grupper kan avtale besøk i museene hele året med vår guidekoordinator.

Åpningstider i sommer er fra 22.06 - 11.08 fra kl 1200-1600.

FVV - Siden oppdatert: 04-07-2024
Tilbake til innholdet