Flagging på verftet - Fredriksvern Verft

Fredriksvern Verfts Venner (FVV)
FVV
Gå til innhold
Flagging

*****************************************************
 

Flagglister for januar og februar 2024.
På vegne av venneforeningen takker jeg dere  alle for innsatsen gjennom 2023, og ønsker dere en fredelig og god julehelg.

Vi er så heldige å ha fått med oss 3 nye flaggere fra  nyttår – Helge Krüger, Helge E Karlsen og Iver Velo. Hjertelig velkommen til dere!!

Både januar og februar kan være krevende med tanke på vær og vind. Som før gjelder reglene om at dersom det forventes vindhastighet over  7 – 8 m/s, så bruker vi stormflagget. Vær oppmerksom på at flagglina  kan snurre seg en gang eller to rundt flaggstanga – helt oppe. Rett opp  dette før heising, ellers får du ikke flagget helt opp. Kula øverst og  sleperingen på det nederste flaggfeste.
Flaggvinen for 2023 er ankommet, men vi venter på etiketten.  Flaggvinen kan hentes i Kadettbrakka mandag 11. des i tidsrommet kl  1000 – kl 1400, evt tirsdag 12. des i tidsrommet kl 1800 - kl 2000.

NB. Som kjent sendes det ut en påminnelse om flagging til den  enkelte kl 1900 kvelden før flagging. Dersom du har byttet  flaggdag med en annen – husk å videresende denne påminnelsen  til den du har byttet med.
En stor takk til Jahn H Schipsted som sørger for denne tjenesten!!

Ønsker dere alle et RIKTIG GODT NYTT FLAGGÅR!!
Fredriksvern Verft, 20 november 2023
Terje Skjølberg
Flaggansvarlig
Kontakt meg på mob 95928208 / terje.skjolberg@gmail.com


***********************************************************************************************************


Flagglister for mars og april 2024. NB !! Opp kl. 0800, og ned med stigende klokkeslett. Det går det mot lysere tider!

Selv om flagget nå skal opp kl 0800, er vi trolig ikke ferdig med vinterværet enda. Fortsatt er det viktig å følge med på vindvarselet.
Vi har hatt noen utfordringer med flaggingen i starten av året pga store snømengder. Det må være lov til å håpe at vi har fått nok snø denne vinteren, men det er aldri godt å vite hva som skjer i februar og mars… Det er åpent i Kadettbrakke som tidligere på mandager fra kl 1000 – 1400, så du er hjertelig velkommen. Minner om Årsmøte den 13. mars kl 1800 i Regimentsslen, Galeiskur 16.

NB. Sjekk at telefonnummeret ditt er korrekt, og rapporter tilbake eventuelle feil. Dette er spesielt viktig med tanke på sms- varslingen. Husk at dersom du skifter mobiltelefonnummer må jeg bli varslet. Med nytt nummer vil du ikke få opp porten. Minner også om parkeringslappen i flaggbua – bruk den og heng den tilbake!

Som før gjelder reglene om at dersom det forventes vindhastighet over 7 – 8 m/s, så bruker vi stormflagget. Yr.no og «Stavernsøya» som stedsvalg er et fint sted å sjekke forventet vindforhold.

Fredriksvern Verft, 19. februar 2024
Terje Skjølberg
Flaggansvarlig FVV – mob 95928208/terje.skjolberg@gmail.com
FVV - Siden oppdatert: 19-01-2024
Tilbake til innholdet