Fredriksvern Verfts Venner (FVV)

Go to content

Åpne museer i påsken
Årets påske ble en suksess mye takket et utrulig flott vær i Stavern. Begge museene vår ble svært godt besøkt alle dager.Erasmus besøk på Verftet 4 juni

Av Erling Halvorsen
Også i år ble det besøk på verftet av ungdomsskole elever fra Europeiske land. Denne gang fra Portugal, Tyskland, England og Norge. Etter at ungdommene hadde vært på Stavernsøya og plukket søppel ble de gitt en omvisning på verftet og dets historie. 1750 tall`s historie er jo ikke så spennende for 15-17 år gamle ungdommer, men da det ble fortalt om ett vådeskudd som gikk gjennom to-tre vegger i Kadettbrakka, der det oppholdt seg, og kunne ha hatt fatale følger var ungdommene lydhøre. Erasmus prosjektet som Brunla ungdomsskole deltar i er ett EU prosjekt som skal lære ungdommene om bærekraftig energi og utvikling.


Onsdag 26 juni
Av Terje Skjølberg
FVV guidet om ettermiddagen en gruppe på 75 medlemmer fra Tønsberg og omegn turistforening med 3 guider. En meget fornøyd gjeng reiste tilbake etter ca en times giuding ved verftet.
 

Vaktliste for museene i 2019 ligger nederst på siden "Omvisninger"

Flagglistene for august, september og oktober er publisert på nettsiden.
 
Se listene under Flaggheising og følg linken.

Styremøte i FVV ble avholdt 14 august 2019
 
FVV's kontor i Kadettbrakka er åpent hver mandag fra 1000 - 1400.
 
Du er hjertelig velkommen!

Aktivitetsplan 2019 for Fredriksvern Verfts Venner
(NB! Ingen av arrangementene er det fastsatt dato for, unntatt kirkekaffen i desember. Planen blir oppdatert etterhvert som dato blir fastlagt.)


Aug
Sep
Høsttur til Oscarsborg
Okt
Nov
Des
Kirkekaffe 1. søndag i advent

Guiding på verftet 2019
Fredriksvern verft, Vestfolds største turistattraksjon, ligger i Stavern, med et årlig besøkstall på over 300000. Her kan du oppleve norsk marinehistorie helt tilbake til 1750, inkludert bygninger som i dag rommer museer og utstilling av kunst. Det historiske området innenfor vollgravene er i dag fredet, men ligger åpent for besøkende som en naturlig del av byen. Kirken og de gule bygningene i Stavern, var opprinnelig en del av verftet.
Fredriksvern verft ble grunnlagt i 1750 som skipsverft og flåtebase av Kong Frederik V og ble base for den dansk/norske marine.

Stedet er lett tilgjengelig og egner seg ypperlig for bussgrupper. Fredriksvern Verfts Venner har eksklusiv rett til all omvisning og stiller med autoriserte guider. Bussene blir henvist til parkeringsplass på området. I tillegg til uteområdene disponerer vi 3 museer.
I tillegg er alle kunstutstillingene åpne hver dag om sommeren.

Priser for guiding ved Fredriksvern verft.
Kr. 50 per. person, minstepris for grupper kr 500,-.
For grupper over 30 personer benyttes normalt 2 guider.
Guidingens varighet er normalt 1 ½ time.
Ved spesielle ønsker om guiding i Stavern by på de stedene som tilhørte verftet, må prisen avtales i hvert enkelt tilfelle med koordinator.

Ønsker gruppen å spise lunsj eller middag i Stavern/Larvik anbefales:
Hotel Wassilioff i Stavern, tlf. 33 11 36 00
Bøkekroa i Larvik, tlf. 33 18 10 53
Bedehuset i Larvik, tlf. 990 90 910
Ønsker en å legge turen om Helgeroa/Nevlunghavn er det spisesteder også der.

Kontakt vår koordinator: Kjerstin Berby Johansen
tlf: 940 83 609 – mail; fvvguiden@outlook.com

Vi ses i Stavern
Sist oppdatert 26.08.2019
Back to content